Temný duet - Victoria Schwab

Kate Harkerová se nebojí tmy. Je to dívka, která loví příšery. A jde jí to víc než dobře. August Flynn je příšera, která se nikdy nemůže stát člověkem, i když po tom sebevíc touží. Je nestvůrou, které má v téhle hře zahrát svou roli. A zahraje ji – za jakoukoli cenu. Téměř šest měsíců poté, co se Kate a August poprvé potkali, se válka mezi monstry a lidmi stala realitou. August se stal vůdcem ve Verity, i když po této pozici nikdy netoužil, a Kate se živí jako lovkyně nestvůr v Prosperity. Pak se ale ze stínů najednou vynoří nová příšera, která se živí chaosem a oživuje vnitřní démony lidí, a Kate se musí vrátit do hlavního města, aby čelila monstru, které si myslela, že zabila, a démonovi ve svém nitru.

Temný duet určitě nezklamal. Byl to zábavný, originální, správně temný a přinesl i nějakou tu myšlenku k zamyšlení. Victoria Schwab je skutečně skvělá autorka. Přestože je tato kniha určitě zaměřena spíš na mladší čtenáře, je to celkem kvalitní počin, který si určitě užije i dospělý, pokud hledá oddychovou literaturu, která není stupidní a má nápad.

Tuto knihu hodnotím v rámci žánru hodně nadprůměrně, i když jsem ze začátku byla trochu na rozpacích, co autorka s příběhem zamýšlí. Myslím, že první díl měl větší spád, proto se mi asi líbil víc. Je možné, že to bylo prostě tím, že jsem objevovala nový neznámý svět a ve druhém díle už toho k objevování moc nezbylo. Také mě trochu mrzelo, že byl druhý díl zaměřený víc na Kate, než na Augusta, protože ten mi přišel jako hlavní hrdina sympatičtější. Musím ale říct, že závěr celou knihu hodně zvedl. Nešlo o žádný patetický happyend. Sice mi to přišlo trochu uspěchané, ale alespoň to bylo nečekané a za to určitě palec nahoru.
Takže ano, tuto knihu s klidem doporučím všem, kdo máte rádi youngadult, fantasy, postapo, a horory s příšerkami číhajícími ve tmě. I trocha té povinné romantiky se tu najde, ale jen tak mimochodem aniž by to nějak násilně zasahovalo do příběhu. Co bych ještě nakonec chtěla vyzdvihnout, jsou vedlejší postavy. U takových knih, které jsou primárně akční, mají jen jednu či dvě hlavní postavy a navíc jsou poměrně krátké, nebývají příliš dobře vykreslené vedlejší postavy. Tady jsou v rámci možností vedlejší postavy i záporáci dost zajímavý a nepůsobí jen jako komparz. To je pro dnešek ode mě vše, vážně v podstatě není co vytýkat.


70%


Série: Monstra z Verity
Originální název: Our dark duet
Autor: Victoria Schwab
Překlad: Magdaléna Stárková
Rok vydání: 2018
Rok vydání originálu: 2017
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 382

Žádné komentáře:

Okomentovat